• Waar wij voor staan
  • Vanaf € 100 gratis verzending
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Klantenbeoordeling: 9.6
  • Vragen? Je kan ons altijd bellen
  • Langskomen? Altijd vooraf bellen!

Fitness trampoline voor jong en oud

Sommige mensen kijken er raar van op maar u ziet ze steeds vaker in de sportschool; Fitness Trampolines. Als u dacht dat trampolines alleen voor kinderen waren heeft u het mis. Nu de vakantie kilo’s er weer af moeten is springen op een trampoline namelijk gezond voor jong en oud. Deze trampoline trend heeft er voor gezorgd dat er tegenwoordig al hele workouts zijn die u kan uitvoeren op een trampoline.

Trampoline springen op een Fitness trampoline is gezond en leuk!

Fitness trampolines zijn ideaal om op een gezonde maar ook leuke manier te trainen. De Fitness trampolines zijn gemaakt met een speciaal veersysteem met elastieken veren die ervoor zorgen dat het minder belastend is voor uw rug, knieën en gewrichten ten opzichte van een normale trampoline. Wij als uw betrouwbare fitness specialist hebben uiteraard ook een assortiment met Fitness trampolines!

Fitness trampoline Flexbounce

Wij hebben Fitness trampolines van het merk Flexbounce in twee afmetingen en kleuren in het assortiment. Deze Fitness trampolines zijn van uitstekende kwaliteit en perfect om fitness oefeningen op uit te oefenen. Zowel de Fitness trampoline Flexbounce 100 cm als de Fitness trampoline 125 cm zijn verkrijgbaar in roze en oranje en worden geleverd met een springstang. Deze springstang zorgt voor extra stevigheid tijdens het springen. De elastieken van de flexbounce zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar die aangepast zijn voor uw gewicht. Dus voor elk gewicht een elastiek die zorgt voor het beste resultaat!

Bekijk al onze Fitness Flexbounce trampolines

Voordelen van een Fitness Trampoline

Het springen op een Fitness trampoline zorgt ervoor dat u hoger in de vetverbranding zit dan wanneer u bijvoorbeeld gaat hardlopen. Ideaal toch? Op een paar verzuurde benen na is een workout op een Fitness trampoline alles behalve vervelend. Als u zichzelf even helemaal wil af matten zonder dat u er veel moeite voor hoeft te doen is dit een ideale mogelijkheid.

Andere voordelen:

  • Workout voor binnen en buiten
  • U traint uw hele lichaam
  • Snellere resultaten (t.o.v hardlopen)
  • Vet en calorie verbrander
  • Verbetert uw lichaamshouding en mobiliteit
  • Vergroot ademhalingscapaciteit
  • Voor jong en oud, leuk en ook nog eens gezond!

Welke workouts zijn er voor een Fitness trampoline?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om te trainen met een fitness trampoline. Wij zullen hieronder een drietal workouts uitlichten. Voordat u aan een trampoline workout begint is het aan te raden om net als bij elke andere sport een warming up te doen.

Balansoefeningen

Om blessures te voorkomen is het aan te raden om na de warming-up met balansoefeningen te beginnen. Voorbeelden van balansoefeningen zijn bijvoorbeeld door op 1 been op de trampoline te gaan staan en uw arm in de lucht te strekken en zo uw balans te houden.

Cardio-oefeningen

Als uw doel is om af te vallen dan zijn cardio oefeningen op een trampoline ideaal. U kunt ze zelf zo zwaar mogelijk maken als u maar wilt. U kunt bijvoorbeeld gaan joggen of proberen zo hoog mogelijk te springen en vervolgens je knieën naar uw borst trekken.

Krachtoefeningen

In uw training kunt u ook krachtoefeningen meenemen. Hierbij kunt u denken aan push ups met uw voeten op de trampoline of planken, een favoriete oefening onder sporters, zet beide voeten op de grond en ga met uw handen in een rechts push-up houding staan in de trampoline.

Meer informatie over Fitness trampolines?

Wilt u graag meer informatie over onze Fitness Trampolines of de gewone trampolines die trampolines.nl biedt? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij geven u passend en eerlijk advies in de zoektocht naar de meest geschikte trampoline.

Alle rechten voorbehouden ©2019 - 2023 Magic Circle Trampolines B.V.