Waar wij voor staan

  • Vanaf € 100 gratis verzending
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Klantenbeoordeling: 9.1
  • Vragen? Je kan ons altijd bellen
  • Ons magazijn is groter dan 1000m2

Kieswijzer voor Trampoline Randen

Trampoline randen, ook wel randkussens of beschermranden genoemd, zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kwaliteitsklassen. Aangezien er veel soorten trampoline randen zijn hebben wij voor u een kieswijzer opgesteld met de belangrijkste eigenschappen van trampoline randen.

Het randkussen is één van de belangrijkste onderdelen van een veilige trampoline, het randkussen beschermt u namelijk tegen een pijnlijke sprong op de veren of het staalwerk. Daarom is het maken van een juiste keuze erg belangrijk.

Bij het maken van deze juiste keuze dient u te letten op de volgende eigenschappen van een randkussen:

- De juiste maat van het randkussen, deze dient op uw trampoline te passen;
- Het materiaal van het de beschermrand;
- De dikte van het randkussen;
- De breedte van het randkussen, deze dient uw veren geheel te bedekken;
- De bevestiging aan het frame;
- De garantie termijn.

Bepaal de juiste maat

Om de maat van uw trampoline te bepalen dient u het frame op te meten. Het gaat hierbij om de buitenmaat van uw trampoline. Bijvoorbeeld 366 cm. Hier zullen de trampoline randen van 360 -  366 cm op passen.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat een randkussen van 360 op een trampoline van 366 zal passen, maar dit is als volgt te verklaren: Producenten van trampolines werken met een andere schaal dan wij in Nederland gebruiken. De producenten meten namelijk in Feet (ft) terwijl wij in Nederland meten in Centimeters (cm). Trampolines worden in een aantal vaste maten gefabriceerd, bijvoorbeeld 12 ft. Exact omgerekend zou dit uitkomen op  365,76 cm, maar dit wordt vaak afgerond naar 360 of 366. Hetzelfde geldt voor de trampolines van 300 – 305 en 425 – 430.

Materiaal van het randkussen

Randkussen worden van vele verschillende materialen gemaakt. De buitenkant van het randkussen is vaak gemaakt van PVC en de binnenkant, vulling van het randkussen, is meestal een schuimsoort. Eerst zullen we even aandacht besteden aan de buitenkant van een trampoline rand.

Buitenkant van de trampoline rand

De buitenkant van een trampoline rand moet bestand zijn tegen alle weersomstandigheden omdat de trampoline in weer en wind buiten zal staan. Ook dient deze rand bestand te zijn tegen het schuren van de veren aan de onderkant van het randkussen. De buitenkant is vaak gemaakt van de volgende materialen, gesorteerd van kwalitatief zeer goed tot minder goed:

- Bisonyl (vrachtwagenzeil)
- PVC
- Canvas (stof)
- PE

Deze soorten materiaal zijn er in verschillende diktes. Hoe dikker het materiaal hoe sterker en duurzamer het randkussen zal zijn.

Binnenkant van de trampoline rand (vulling)

De vulling van het randkussen beschermt u tegen de veren en het staalwerk. Het kan zeer pijnlijk zijn als u op de veren of het staalwerk springt, daarom is het belangrijk dat dit materiaal u goed beschermt. De vulling van een trampoline rand is vaak een van de volgende materialen, gesorteerd van kwalitatief zeer goed tot minder goed:

- EVA
- EPE

Dikte van het randkussen

Het randkussen is het meest belangrijke onderdeel van een veilige trampoline omdat deze rand u beschermt tegen het staalwerk en de veren. De dikte van het randkussen is daarom zeer belangrijk. Hoe dikker het randkussen, hoe beter u beschermd bent tegen het staalwerk en de veren.

Randkussens zijn in vele verschillende diktes verkrijgbaar en worden en hebben normaal een 20 – 30 mm vulling.

Breedte van het randkussen

Om u optimaal te beschermen dient het randkussen geheel over de veren en het staalwerk heen te vallen. Het liefst ook nog een aantal centimeter op de springmat zodat eronder glijden ook niet meer mogelijk is. Let er ook op dat de veren uit rekken als er gesprongen wordt en ze daarom langer zullen zijn.

Bevestiging aan het frame

De bevestiging van het randkussen aan het frame gebeurt veelal door een elastiekje door 2 ringen te halen en dit elastiek vervolgens aan het frame te bevestigen. Alleen de Magic Circle Original randkussens maken gebruik van een andere bevestiging. Deze randkussens hebben onder elk schuimdeel een band zitten waar 2 veren doorheen gehaald moeten worden en elastiekjes om hem uiteindelijk vast te knopen.

Garantietermijn

De garantietermijn voor u als klant belangrijk omdat dit aangeeft hoe duurzaam het randkussen zal zijn. Het is vanzelfsprekend dat wij een langere garantietermijn bieden op de kwalitatief betere randkussens. Deze randkussens zijn over het algemeen duurder dan de randkussens met een minder lange garantietermijn.

Lengte van de skirt

De skirt is het flapje aan de buitenzijde van de trampoline die het staalwerk afdekt. Dit zorgt ervoor dat er geen wind onder het randkussen komt vanaf de buitenkant. Een skirt kan een luxe uitstraling geven aan een trampoline door iets langer te zijn. Hierdoor lijkt de trampoline robuuster.

Inside flap

De inside flap is een flapje aan de binnenzijde van een randkussen. Deze flap zorgt ervoor dat er geen wind onder het randkussen kan komen vanaf de binnenzijde. Ook geeft een inside flap de trampoline een luxe uitstraling.

Bekijk hier ons assortiment van Trampoline Randen: