Doorzoek site
0 item(s) - € 0,00
U hebt niets in uw winkelwagen.

Kieswijzer voor trampolines

Trampolines zijn verkrijgbaar in vele verschillende afmetingen en kwaliteitsklassen. Aangezien wij vele verschillende trampoline merken verkopen hebben wij voor u een kieswijzer opgesteld met de belangrijkste kenmerken van de verschillende merken trampolines die wij verkopen.

 

In deze kieswijzer bespreken wij de volgende kenmerken:

-          De afmetingen van de trampoline;

-          De vorm van de trampoline;

-          De framedikte en het aantal poten;

-          De trampoline rand;

-          De veren;

-          De garantie;

-          Trampolines met veiligheidsnet;

-          Onze trampoline merken.

 

De afmetingen van de trampoline

De afmetingen van een trampoline zijn voor veel klanten bepalend voor welke trampoline ze kopen. Veel mensen kiezen namelijk voor een kleine trampoline van 183 tot 244 cm omdat ze geen grotere trampoline kwijt kunnen in hun tuin. Indien u hier wel de ruimte voor heeft raden wij u aan een trampoline met een diameter van minimaal 305 cm te kopen. Vanaf deze diameter hebben kinderen namelijk genoeg ruimte om te springen en kunnen er ook meerdere kinderen op de trampoline.

 

 

Rond of rechthoekig? Welke maat heeft welke voordelen?

Een ronde trampoline heeft als voordelen dat het ten eerste in vele verschillende afmetingen verkrijgbaar is en u heeft hierdoor genoeg om de beste afmeting voor uw eigen tuin uit te kiezen. Een ronde trampoline heeft ook als voordeel is dat het springgebied van de trampoline springmat veel groter is dan een rechthoekige trampoline wegens je eigenlijk in 4 verschillende punten kunt springen. Bij een rechthoekige trampoline heb je eigenlijk altijd een 1 richtingsverkeer qua springen, je kunt enkel van link naar rechts, zo kun je het eigenlijk zien. Het voordeel wat een rechthoekige trampoline dat dan wel weer heeft is dat het veel gemakkelijker in de tuin te plaatsen is. Je kunt met een rechthoekige trampoline de optimale ruimte van je tuin gebruiken. Het nadeel van een rechthoekige trampoline is dat ze in niet zoveel verschillende afmetingen verkrijgbaar zijn en je eigenlijk aan een bepaald aantal afmetingen vast zit.

 

Hoeveel personen mogen er op een ronde of rechthoekige trampoline?

Zoals de wet het eigenlijk aangeeft is dat er maximaal maar 1 persoon op de trampoline mag maar dit wordt natuurlijk in de praktijk nooit aan voldaan. Alleen springen is natuurlijk lang niet zo mooi dan wanneer je samen met je vriendje of vriendinnetje gezellig je energie kwijt kunt op een ronde of rechthoekige trampoline. Als je goed bekijkt naar wat de springruimte is qua trampoline dan kun je wel ongeveer uit gaan van hoeveel personen er veilig op de trampoline kunnen springen. Als je een ronde trampoline hebt zit je met een afmeting van 244 zit je eigenlijk een beetje tussen de 1 / 2 personen wegens de afmeting in werkelijkheid niet zeer groot is. Bij een trampoline van 305 cm is het qua ruimte wel mogelijk om met 2 personen te gaan springen en kom je bij de grotere afmetingen zoals de 430 cm trampolines dan is hiervoor genoeg ruimte om met 3 personen op te gaan springen. Bekijk je de ruimte bij een rechthoekige trampoline dan zit je bij een 153x214 cm trampoline zeker op 1 persoon wegens dit andere onveilige situaties op gaat leveren en dat wil je te allen tijde voorkomen. De volgende afmeting wat je bij de rechthoekige trampolines krijgt is 214 x 305 cm en deze is redelijk geschikt voor 2 personen afhankelijk van de leeftijd van de springers. Zorg er altijd voor de veiligheid van de springer vooraan staat en daarna pas het plezier. Wil je nu de beste veiligheid hebben voor uw kinderen dan zou ik u adviseren een trampoline met veiligheidsnet aan te schaffen wegens je hier veel ongelukken mee kunt voorkomen.

 

 

De vorm van de trampoline

Trampoline zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. De meest voor komende vorm is de ronde trampoline. Lange tijd waren er alleen maar ronde trampolines verkrijgbaar. Maar er is verandering op komst door de steeds kleiner wordende tuinen van Nederland. In deze kleine tuinen past vaak beter een rechthoekige of ovale trampoline omdat deze minder ruimte in beslag nemen. De rechthoekige trampolines passen goed in de moderne tuinen met zijn strakke uiterlijk.

 

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende vormen van trampolines die wij aanbieden.

 De framedikte en het aantal poten

Hoe dikker het staal van het frame, hoe hoger de kwaliteit en hoe langer de levensduur van de trampoline zal zijn. Wij houden een minimale framedikte aan van 1.5 mm. De trampolines met een dikker frame zijn veelal duurder dan de trampolines met een framedikte van 1.5 mm.

 

De poten van de trampoline moeten de trampoline een goede stabiliteit geven. Hierbij geldt, hoe meer poten hoe stabieler de trampoline zal zijn. De ronde Magic Circle Original trampolines hebben allemaal 6 poten voor optimale stabiliteit. De overige trampolines hebben 3 of 4 poten.

 

 

De trampoline rand

De trampoline rand is een van de belangrijkste onderdelen van een veilige trampoline. Deze rand beschermt de springer namelijk tegen een sprong of val op de veren of het staalwerk. De belangrijkste eigenschappen van een trampoline rand zijn het materiaal en de dikte van de vulling. De meeste trampoline randen zijn gemaakt van PVC en hierbij geldt, hoe dikker hoe beter de kwaliteit van de trampoline rand. Het materiaal bepaalt tevens voor een groot deel de levensduur van een trampoline rand. Randen die gemaakt zijn van PE (bouwmarkt trampolines) hebben een levensduur van ongeveer 1 jaar. De trampoline randen die gemaakt zijn van PVC hebben een verwachte levensduur van minimaal 3 jaar. De dikte van de rand zorgt ervoor dat u goed beschermt word tegen een sprong op de veren of het staalwerk.

 

We hebben voor trampoline randen een speciale kieswijzer opgesteld waarin alle eigenschappen van onze trampoline randen worden besproken. Klik hier om naar de kieswijzer voor trampoline randen te gaan.

 

 

De veren

Trampoline veren zijn er in vele verschillende soorten en maten. De lengte van de veer bepaalt voor een groot deel de veerkracht van de trampoline. De veren zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar, de meest voorkomende lengte maten zijn 12,5 cm, 17,5 cm en 21,5 cm. De Magic Circle Original trampolines hebben allemaal veren met een lengte van 21,5 cm voor optimale veerkracht. De kleinere trampolines hebben veelal kortere veren om zo het springoppervlak groter te houden.

 

 

Garantie

Wij geven een garantie op alle trampolines. Deze garantie wordt vaak onderverdeeld in de volgende onderdelen:

 

-          Garantie op het frame

-          Garantie op de trampoline rand

-          Garantie op de veren

-          Garantie op het springdoek

 

De garantie op de trampoline geeft voor een groot deel de kwaliteit van de trampoline aan. Wij geven een langere garantie op trampolines van een betere kwaliteit.

 

 

Trampolines met veiligheidsnet

Om uw trampoline nog veiliger te maken voor uw kinderen raden wij u een trampoline met veiligheidsnet aan. Een veiligheidsnet zorgt ervoor dat uw kinderen niet van een trampoline af kunnen vallen. Alle trampolines uit ons assortiment zijn verkrijgbaar met een bijpassend veiligheidsnet. Bij de meeste trampolines gaat dit om een universeel veiligheidsnet, maar bij de Magic Circle trampolines is het veiligheidsnet vastgenaaid aan de springmat voor nog meer veiligheid.

 

 

 

Trampoline keurmerken

Trampolines dienen te voldoen aan bepaalde keurmerken voor veiligheid. De bekende keurmerken zijn de TÜV en GS keurmerken, dit zegt alles over de kwaliteit van een trampoline. Het TÜV/GS keurmerk is een duits keurmerk waarbij de trampolines aan de strengste veiligheidseisen moeten voldoen om door de keuring te komen. Door een TÜV/GS gekeurde trampoline te kopen zet u uw eerste stap richting veiligheid.

 

 

Conclusie kieswijzer voor trampolines

Wij hopen dat u wat wijzer bent geworden over de eigenschappen van trampolines waarbij u op dient te letten bij het kopen van een trampoline. Bekijk hieronder ons aanbod van trampolines. U kunt hierbij een keuze maken tussen de merken, afmetingen of verschillende categorieën.