Waar wij voor staan

  • Vanaf € 100 gratis verzending
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Klantenbeoordeling: 9.1
  • Vragen? Je kan ons altijd bellen
  • Ons magazijn is groter dan 1000m2

Trampoline Veiligheidsnet

Wilt u meer veiligheid voor uw kind op de trampoline? Dan is een trampoline veiligheidsnet de ideale oplossing. Met een veiligheidsnet kunnen kinderen niet meer van de trampoline afvallen. Al onze netten passen perfect om uw trampoline. Hieronder vindt u ons assortiment van veiligheidsnetten gesorteerd op trampoline diameter.

Lees meer

Totaal aantal artikelen 1

Pagina 1 van 1

Welk trampoline net heb ik nodig?

Waar u eerst naar dient te kijken is of u een compleet nieuw trampoline net nodig heeft of enkel een los veiligheidsnet. Met een compleet nieuw trampoline net bedoelen we een net inclusief de palen. Vervolgens meet u de buitendiameter van uw trampoline. Wanneer deze diameter bekent is, telt u hoeveel “U” poten de trampoline heeft. In ons assortiment vindt u netten voor trampolines met 3, 4 en 6 poten. Deze netten zijn allen te verkrijgen in de meest gangbare maten. Zo bieden we onder andere trampoline netten voor 244 cm trampolines aan, 305 cm trampoline netten en veiligheidsnetten voor 366 cm trampolines.

 

Kwaliteit verschillen in trampoline veiligheidsnetten

Tussen trampoline netten bestaan veel verschillen en dat kun je eigenlijk onderverdelen in verschillende elementen van het veiligheidsnet zelf. Elk trampolinenet is verschillend en heeft ook zijn eigen kwaliteiten. Zo zijn er veiligheidsnetten die beschikken over een fiberglas ring aan de bovenkant waardoor je altijd een mooie ronding in het net houdt. Dit oogt fraaier en je hebt daarmee altijd een mooie trampoline in de tuin staan. Als we kijken naar het staalwerk van het net, dient dit een minimale dikte te hebben van 1,2mm. Indien het staalwerk van het net dunner is komt deze niet langs de strenge veiligheidseisen. Het net is dan niet sterk genoeg is om springers op te kunnen vangen.

 

Monteren van een trampoline net

De manier waarop een trampoline veiligheidsnet gemonteerd dient te worden verschilt. Je ziet bij verschillende trampolines dat het veiligheidsnet wordt bevestigd met een bout en moer die door de trampoline poot gaat. Daarnaast komt het ook voor dat een veiligheidsnet geheel van beneden tot aan de bovenkant van het frame gaan. Deze versteviging is namelijk sterker wegens doordat de gehele poot vast wordt gezet. Er is daardoor een lager kantelpunt heeft dan bij de trampoline veiligheidsnetten die enkel half tot aan de trampoline poot bevestigd zijn.

 

Waar let u op bij de onderdelen van een trampoline veiligheidsnet?

Het hoofdonderdeel van een trampoline net is natuurlijk het veiligheidsnet zelf. Als u enkel een los veiligheidsnet nodig heeft dan hoeft u natuurlijk niet een compleet net inclusief poten aan te schaffen. Een los veiligheidsnet is dan voldoende. Naast het type net, is het schuim wat over de veiligheidsnet poot gaat een belangrijk onderdeel. Deze dient minimaal een diameter te hebben van 25mm. Bij kleinere diameters zal deze niet om de trampoline poot passen. De dikte van het schuim dient minimaal 6mm te zijn, maar 8 of 9 mm dik is een stuk beter. Het biedt dan een betere bescherming voor de trampoline springer. Naast het type net en de poot bescherming, is de trampoline sleeve van belang. Deze sleeve dient van 0,35mm pvc gemaakt te zijn voor een langdurige bescherming. Wanneer trampoline sleevers van PE 120m/g gemaakt zijn zal er binnen 1 tot 2 jaar een nieuw veiligheidsnet nodig zijn. Sleeves van dit materiaal vervagen namelijk snel door de zon doordat de stof deze UV straling niet aan kan. Let hier dus op bij het kopen van een nieuw trampoline net.

 

Meer informatie over onze trampoline veiligheidsnetten?

Wens u graag meer informatie over onze trampoline netten of wilt u weten welk net geschikt is voor uw trampoline? Neem vrijblijvend contact met ons op. We adviseren u graag!

 

Indien u niet op zoek bent naar ene los trampoline net zoekt maar een trampoline mét net, dan hebben bij deze uiteraard ook in ons assortiment. Bekijk al onze complete trampoline met veiligheidsnet en bestel de trampoline van uw keuze direct online!