Waar wij voor staan

  • Vanaf € 100 gratis verzending
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Klantenbeoordeling: 9.1
  • Vragen? Je kan ons altijd bellen
  • Ons magazijn is groter dan 1000m2

Trampoline Rand

Trampoline Rand

Is uw trampoline rand nodig aan vervanging toe en bent u op zoek naar een nieuwe? Dan bent u hier op de juiste pagina. In drie eenvoudige stappen bestelt u hier uw nieuwe trampoline beschermrand. Selecteer eerst uw maat, kies vervolgens de kwaliteit en het product en bestel eenvoudig op onze afrekenpagina. Voor meer informatie over trampoline randen en de kwaliteitsklassen bekijk dan hier de Kieswijzer voor Trampoline Randen.


Een trampoline beschermrand is één van de belangrijkste onderdelen van een veilige trampoline. De trampoline rand beschermt u tegen een pijnlijke val op de veren of het staalwerk van de trampoline. Trampoline randen zijn verkrijgbaar in vele verschillende kwaliteitsklassen.

Lees meer

Uitleg trampoline rand in 3 stappen

Totaal aantal artikelen 1

Pagina 1 van 1

Soorten trampoline randen

Een trampoline rand is zoals al verteld is een zeer belangrijk onderdeel van de trampoline. Een trampolinerand is daardoor ook onder te verdelen in verschillende kwaliteitsklassen. Het grote verschil in deze randkussens zijn de volgende onderdelen

- Breedtes van de rand
- Kwaliteit van het pvc
- Dikte van de rand
- Bevestiging van de rand

Waarom is de breedte van een trampoline rand belangrijk?

De breedte van een rand is zeer belangrijk wegens de veren van de trampoline goed bedekt dient te worden, dit geld dan ook wanneer er gesprongen wordt. Tot nu toe geeft de wet nog aan dat de trampoline rand slechts 10mm over de veren hoeft te liggen maar zoals het er naar uit ziet gaat dit drastisch veranderen en mogen de trampoline veren niet meer zichtbaar te zijn wanneer men op de trampoline springmat springt. De combinatie van veer lengte en breedte rand wordt dus steeds belangrijker. Zoals onze website al aangeeft staat er bij elke rand aan tot aan welke veer lengte een rand gekocht kan worden. Hebt u dus trampoline veren van 18 cm en is uw trampoline 305 cm dan moet u een rand aanschaffen van minimaal 36 cm wegens je anders tijdens het springen de veren gaat zien.

 

Kwaliteit verschillen in de trampoline rand zijn er degelijk

De kwaliteit van een trampoline beschermrand kan niet alleen op prijs vergeleken worden maar ook op het materiaal van wat er gebruikt wordt. Wat er voornamelijk in de markt te vinden is dat zijn de materialen PE(Polyetheen) en PVC. De bekende bouwmarkten richten zich meer op prijs dan op kwaliteit en verkopen voornamelijk de zeer goedkope trampoline randen die gebruik maken van 120/130 gram PE. PE is een materiaal wat niet goed tegen UV straling kan. Dit materiaal is naar 1/2 jaar volledig vergaan en kost naar verhouding ook niet drastisch veel. Een normale trampoline rand beschikt ten minste aan de bovenkant 0,35mm pvc wegens het op deze manier op een goede manier beschermd is. Het beste wat je kunt aanschaffen zijn randen die tenminste uit beide kanten 0,35mm PVC bestaan en dient u een rand te willen aanschaffen voor een ingraaf trampoline dan zou ik adviseren minimaal een rand van beide kanten 0,55mm pvc aan te schaffen wegens deze ingraaf trampolines veel meer te lijden hebben dan hoogstaande trampolines.

 

Wat is een normale dikte voor een trampoline rand

Het is natuurlijk logisch dat hoe dikker de trampoline beschermrand is hoe meer bescherming deze kan bieden maar dit dient dan wel in zijn geheel even dik te zijn en niet enkel het gedeelte van waar het staalwerk zich bevind. Het meest gebruikte materiaal wat in een rand zit is EPE en is verkrijgbaar in verschillende diktes zoals 10mm, 20mm, 25mm of zelfs 30mm en meer. Bekijk dus goed voor u een trampoline beschermrand aanschaft dat de dikte die aangegeven staat wel de gehele dikte is. Een goed voorbeeld van deze rand is de Berg Favorit rand die u ook in ons assortiment ziet. Onze ervaring leert dat een trampoline rand een minimale dikte van 2mm dient te hebben maar dat 2,5mm het beste en meest verkochte dikte is voor een trampoline rand die dus goede bescherming biedt voor zowel de trampoline als de springer zelf.

 

De trampoline beschermrand bevestigen

Een trampoline beschermrand kan op verschillende manieren bevestigd worden en de meest bekende is dat er onder de rand verschillende lusjes of eyelets bevinden. Deze lusjes of eyelets worden met behulp van elastiek bevestigd aan het frame. Dit zorgt er voor dat de rand goed op zijn plek blijft en hierdoor de veren goed bedekt blijven. Deze bevestiging is vaak enkel om de rand op de plek te houden maar tijdens het springen dient er lucht weg te gaan en die kan zich voornamelijk onder de trampoline wel kwijt maar vaak gaat die ook nog onder de rand waardoor deze een gedeelte opvliegt. De randen Magic Jump en Magic Circle hebben onder elk deel van de rand nog een zwarte band zitten waar 1 of 2 veren onder gezet kunnen worden waardoor de rand slechts een paar cm omhoog kunnen en direct weer op de originele positie terecht komt.