Waar wij voor staan

  • Vanaf € 100 gratis verzending
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Klantenbeoordeling: 9.1
  • Vragen? Je kan ons altijd bellen
  • Ons magazijn is groter dan 1000m2

Trampoline Rand

Trampoline Rand

Is uw trampoline rand nodig aan vervanging toe en bent u op zoek naar een nieuwe? In drie eenvoudige stappen bestelt u een nieuwe trampoline beschermrand. Een trampoline rand kopen is heel eenvoudig. Selecteer eerst uw maat. De maat van uw trampoline bepaalt u door de diameter van uw trampoline te meten. Dit is de lengte van de ene kant van het frame naar de andere kant van frame. Kies vervolgens de kwaliteit, waarbij een bredere en dikkere rand staat voor hogere kwaliteit. Na uw gewenste rand te hebben gevonden bestelt u deze eenvoudig online en wordt deze binnen enkele werkdagen bij u bezorgd! Voor meer informatie over trampoline randen en de kwaliteitsklassen bekijkt u onze kieswijzer voor Trampoline Randen.

Lees meer

Uitleg trampoline rand in 3 stappen

Totaal aantal artikelen 16

Pagina 1 van 1

Soorten trampoline beschermranden

Een trampoline beschermrand is één van de belangrijkste onderdelen van een veilige trampoline. De trampoline rand beschermt u of uw kinderen tegen een pijnlijke val op de veren of het staalwerk van de trampoline. Het is daarom van belang om over een veilige en goede trampoline rand te beschikken. Trampoline randkussens zijn verkrijgbaar in vele verschillende kwaliteitsklassen. Het verschil in deze kwaliteitsklasse wordt bepaald door:

- Breedtes van de rand
- Kwaliteit van het pvc
- Dikte van de rand
- Bevestiging van de rand

 

Waarom is de breedte van een trampoline rand belangrijk?

De breedte van een rand is zeer belangrijk. De veren van de trampoline moeten namelijk goed bedekt worden. Wettelijk is bepaald dat een trampoline rand minimaal 10mm over de veren moet liggen. Er zijn ontwikkelingen dat dit binnen afzienbare tijd gaat veranderen. Deze verandering betekent dat de trampoline veren helemaal niet meer zichtbaar mogen zijn wanneer er op de trampoline springmat wordt gesprongen. De combinatie van veer lengte en breedte van de beschermrand wordt dus steeds belangrijker. Bij elke trampoline rand wordt vermeld tot aan welke veer lengte een rand gekocht kan worden. Hebt u bijvoorbeeld trampoline veren van 21 cm en is uw trampoline 366 cm? Dan moet u een rand aanschaffen van minimaal 36 cm breed. Bij een minder brede trampoline rand zal je anders de springveren zien, wat binnenkort wel eens wettelijk verboden kan zijn.

 

Wat zijn de kwaliteit verschillen tussen de trampoline randen?

De kwaliteit van een trampoline beschermrand kan niet enkel op prijs vergeleken worden. Wat voornamelijk belangrijk is, is het materiaal waarvan de trampoline rand is gemaakt. De meeste trampoline randen zijn gemaakt van PE (Polyetheen) en PVC. De bekende bouwmarkten richten zich meer op prijs dan op kwaliteit en verkopen voornamelijk de zeer goedkope trampoline randen die gebruik maken van 120/130 gram PE. PE is een materiaal wat niet goed tegen UV straling kan. Dit materiaal is na een 1/2 jaar zo goed als vergaan. Toegegeven, deze trampoline randen kosten ook niet veel. Maar door regelmatig de trampoline rand te moeten vervangen geldt het spreekwoord “goedkoop is duurkoop”, waardoor je met een trampoline rand van PVC beter uit bent. Let hier dus op bij een trampoline beschermrand kopen.

 

Kies een PVC-rand voor een goede trampoline rand

Een goede trampoline rand beschikt ten minste aan de bovenkant over 0,35 mm PVC. Hiermee wordt op een juiste en veilige manier bescherming geboden tegen de onderliggende trampoline veren. Het beste om aan te schaffen zijn beschermranden die tenminste aan beide kanten uit 0,35 mm PVC bestaan. Wilt u een trampoline rand voor een ingraaf trampoline kopen? Ga dan voor een trampoline rand die aan beide kanten uit 0,55 mm PVC bestaat. Ingraaf trampolines hebben namelijk meer te lijden dan de trampolines op poten. Een trampline rand van 0,55 mm PVC biedt daardoor beter en langer bescherming dan een rand van 0,35 mm PVC.

 

Wat is de juiste trampoline rand dikte?

Het is natuurlijk logisch dat hoe dikker de trampoline beschermrand is hoe meer bescherming deze kan bieden. Echter, deze regel gaat alleen op als de trampoline rand overal even dik is, en niet enkel bij het gedeelte van waar het staalwerk zich bevind. Het meest gebruikte materiaal wat in een rand zit is EPE. Dit materiaal is te verkrijgen in diktes variërend van 10 mm, 20 mm, 25 mm tot zelfs 30 mm en meer.

 

Let er bij het kopen van een trampoline rand dus op dat de aangegeven rand dikte geldt voor de gehele trampoline. Uit ervaring blijkt dat een trampoline rand een minimale dikte van 20 mm dient te hebben, maar dat 25 mm de beste en meest verkochte dikte is. Randen vanaf 25 mm dik bieden een goede bescherming, voor zowel de trampoline als de springer zelf.

 

De trampoline beschermrand bevestigen

Een trampoline beschermrand kan op verschillende manieren bevestigd worden. De meest toegepaste bevestiging is middels verschillende lusjes of eyelets onder de trampoline rand. Deze lusjes of eyelets worden met behulp van elastiek bevestigd aan het frame. Dit zorgt ervoor dat de rand goed op zijn plek blijft en hierdoor de veren goed bedekt blijven. Deze bevestiging is vaak enkel om de rand op zijn plek te houden. maar tijdens het springen dient er wel lucht weg te kunnen. Deze lucht verplaatst zich voornamelijk onder de trampoline en onder de rand door, waardoor deze opvliegt. De randen van Magic Jump en Magic Circle hebben onder elk deel van de rand nog een zwarte band zitten waar 1 of 2 veren onder gezet kunnen worden. Hierdoor komt de rand slechts een paar cm omhoog en komt snel weer op de originele positie terecht.

 

Meer informatie over onze trampoline randen?

Komt u er niet helemaal uit welke trampoline rand geschikt is voor uw trampoline? We staan u graag bij met passend advies. Mail uw vraag naar info@trampolines.nl of bel direct met +31 (0) 74 349 46 50 zodat u de beste trampoline beschermrand koopt!