Waar wij voor staan

  • Vanaf € 100 gratis verzending
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Klantenbeoordeling: 9.1
  • Vragen? Je kan ons altijd bellen
  • Ons magazijn is groter dan 1000m2

Rechthoekige Trampoline

Rechthoekige trampoline kopen? Alle afmetingen en kwaliteiten leverbaar

Rechthoekige trampoline zien we steeds meer in de Nederlandse tuinen en steeds meer mensen kiezen voor een deze vorm trampoline wegens de volgende redenen. Deze trampoline neemt minder ruimte in beslag dan een ronde trampoline en passen goed in de moderne tuinen met rechte lijnen. Een rechthoekig model is steeds in meer verschillende afmetingen beschikbaar zo is de kleinste een 153 x 214 en de grootste trampoline 510x368 cm. Wij bieden deze trampolines aan in zowel een ingraaf rechthoekige trampoline of een trampoline met veiligheidsnet in deze vorm. Bekijk hieronder ons aanbod van rechthoekige trampolines. De afmetingen van trampolines zijn de buitenmaat van de trampoline

Gratis verzending

Lees meer

Totaal aantal artikelen 35

Pagina 1 van 1

Kwaliteit verschillen rechthoekige trampolines

Zoals je ook ziet bij ronde trampolines is enkel de afmeting niet van belang maar ook de kwaliteit van een rechthoekige trampoline. Waar je veel verschil in vindt is de dikte van het staalwerk, de lengte van de veren en de pvc dikte van het randkussen. De combinatie van deze elementen zorgen ervoor of je een goedkope trampoline koopt of een goede kwaliteit trampoline. Vaak zijn de goede kwaliteit trampolines wel wat duurder maar als je goed vergelijkt hoeft dit vaak veel meer te kosten.

 

Staalwerk rechthoekige trampolines

Als je naar het staalwerk gaat kijken van een rechthoekige trampoline dan is 1,5mm enkel mogelijk bij de kleinste modellen en niet bij grotere modellen wegens het staalwerk hiervoor niet geschikt is. Het staalwerk van een rechthoekige trampoline is namelijk heel anders gebouwd dan een ronde trampoline. De lange delen van deze rechthoek trampoline moeten voorzien zijn van een kleine bocht. Deze kleine bocht zorgt er namelijk voor dat wanneer men op de trampoline springt het frame zich op dat moment in zijn geheel recht trekt, wanneer er geen bocht in het frame zit springt de trampoline niet goed. Verder dient een groter formaat van deze altijd een minimale dikte frame te hebben van 2mm omdat het anders niet voldoende kracht zal hebben om een goed spring comfort te krijgen. Ons assortiment rechthoekige trampoline met veiligheidsnet en de rechthoekige ingraaf trampolines voldoen altijd aan deze minimale eisen om op onze webshop te mogen staan.

 

Verschil in trampoline veren

Een trampoline veer is zeker niet hetzelfde bij elke rechthoekige trampoline. Het begint vaak al bij de lengte van een trampoline veer. Hoe langer de veer, hoe langer deze zich kan uitrekken waardoor jij als springer dieper kunt springen. Ook al is de lengte tussen een 16,5 cm veer en 18 cm veer weinig maar als je dit dan bekijkt bij alle veren die aan de trampoline zit dan is dit een heel stuk, tevens verbeterd dit de springcomfort een heel stuk meer waardoor je ook minder kracht hoeft te zetten wanneer je springt. Wat je vaak ook nog bij een rechthoek trampoline ziet is dat de hoek voorzien is van een stalen verstevigingsstuk of dat de hoek bestaat uit 2 extra veren. Wanneer je eigenlijk al een goede en sterke constructie hebt heeft de trampoline geen extra verstevigingsstuk nodig. Een trampoline met 2 veren in de hoek springen daardoor een stuk beter in de hoeken dan wanneer er enkel een verstevigingsstuk bevindt.

 

Trampoline rand van rechthoekige trampolines

Een trampoline rand van een rechthoekige trampoline is zeer belangrijk voor de bescherming van de springer. De verschillen wat je vaak ziet deze trampoline rand is dat de dikte van de rand verschillen, de breedte en de bevestiging van de trampoline rand. De dikte van de rand moet minimaal 2cm zijn om voldoende bescherming te bieden maar 2,5cm raden wij eigenlijk aan. De breedte van de rand is zeer verschillend en dit zit hem voornamelijk in de vergelijking met de lengte van de veer. Wij adviseren altijd dat de rand breedte bijna het dubbelde van de lengte van de veer moet zijn om hierdoor goede bescherming te kunnen bieden. Dus is de trampoline veer 18 cm dan dient de rand ongeveer 36 cm te zijn om goede bescherming te bieden. Een trampoline rand is tevens nog voorzien van verschillende diktes van pvc, een minimale eis die wij stellen is dat een rechthoekige trampoline minimaal 0,35mm pvc heeft en het liefst eigenlijk 0,55mm pvc wegens dit op rechthoekig gebied veel beter is voor de levensduur van uw trampoline.