Waar wij voor staan

  • Vanaf € 100 gratis verzending
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Klantenbeoordeling: 9.1
  • Vragen? Je kan ons altijd bellen
  • Ons magazijn is groter dan 1000m2

Trampoline ingraven? Hier vindt u alle informatie

Het ingraven van een trampoline kan op 2 verschillende manieren waarbij de grootte en diepte van de kuil afhankelijk is van uw formaat trampoline. We leggen u uit op welke manier u welk merk trampoline dient in te graven. Heeft u problemen met het ingraven? Neem dan contact met ons op!

Voordelen ingraaf trampoline:
+ De trampoline staat op een lagere hoogte en is dus geeft dus een veel lager instap niveau 
+ De kinderen kunnen niet onder uw trampoline kruipen
+ Als de springer valt zal hij of zei van een veel lagere hoogte vallen

Nadelen ingraaf trampoline:
- Er moet eerst een groot gat gegraven worden voordat de trampoline geplaast kan worden
- De trampoline moet minimaal 20 - 30 cm boven de grond uitsteken wegens de luchtverplaatsing tijdens het springen
- Het grasmaaien wordt doordat de trampoline 20 - 30 cm boven de grond staat moeilijker gemaakt

Nieuw: Flat To The Ground trampolines,
Flat To The Ground trampolines zijn trampolines die gelijk met de grond ingegraven kunnen worden en beschikken over een andere ingraaf handleiding. Wilt u wellicht weten hoe dit moet dan kunt u hier de Flat To The Ground ingraaf handleiding vinden

Welke merken trampolines zijn er allemaal die ingegraven kunnen worden
- Magic Circle Pro Trampoline
- Salta Excellent Ground Trampoline
- Exit interra Trampoline
- Proline ingraaf trampoline
- Magic Circle Original trampoline 

Magic Circle Pro trampoline

De Magic Circle Pro trampoline is een trampoline dat voorzien is van een zeer unieke frame constructie. De trampoline is namelijk te gebruiken als een trampoline met een standaard frame maar ook als een ingraaf trampoline. Je hebt dus een 2-1 trampoline dat waardoor u zelf kunt kiezen welke manier u de trampoline zou willen gebruiken. De trampoline heeft namelijk deelbare tussenpoten waardoor de trampoline op een ideale ingraaf hoogte komt van 28 cm.

2 verschillende manieren van ingraven
Door de speciale constructie is de ingraaf trampoline Magic Circle Pro ook nog op 2 verschillende manieren in te graven, u kunt namelijk de trampoline met de poten in zijn geheel ingraven waardoor u nog een ruimte van 15 cm overhoudt zoals u kunt zien in foto 1 hieronder, of u kiest voor de toevoeging van een ingraaf frame net waardoor u alleen de ruimte die de springmat bevat hoeft in te graven. Hierdoor blijft de trampoline op een hoogte van 28 cm en zorgt het ingraaf frame dat de trampoline lucht kan doorlaten en er geen kinderen onder kunnen komen.  

Voorbeeld 1Trampoline ingraven – Magic Circle Pro ingraaf methode 2

Hoe gaat u te werk?
Stap 1: U zet het frame van de Magic Circle Trampoline in elkaar
Stap 2: U zet het frame op de plek waar u de trampoline wilt hebben en maakt hier het ingegraven gat
Stap 3: Het ingegraven gat moet vanuit het middenpunt ca 70 cm diep zijn 
Stap 4: U zet de trampoline op de plek en verankerd het met de meegeleverde pinnen
Stap 5: Mits u het ingraaf frame net tot uw beschikking hebt doet u dit ingraaf frame net om uw trampoline heen en bevestigt deze aan de grond met de bijgeleverde pinnen en uw trampoline is klaar.

Voorbeeld 2
Trampoline ingraven – Magic Circle Pro ingraaf methode 1

Hoe gaat u te werk? 
Stap 1: U zet het frame van de Magic Circle Trampoline in elkaar
Stap 2: U zet het frame op de plek waar u de trampoline wilt hebben en maakt hier gaten in zoals je op de 1e foto ziet
Stap 3: U maakt de gaten diep genoeg zodat de trampoline er perfect in past 
Stap 4: U meet 20 cm naar binnen vanuit waar de poot in valt en maakt hier een gat aflopen naar het middenpunt die ca. 70 cm is
Stap 5: U bouwt de trampoline in elkaar en stopt de trampoline erin en tevens vult u het gras weer over uw poten

Magic Circle Original trampoline

 

U kunt de door ons geleverde trampoline heel gemakkelijk ingraven. Magic Circle heeft hiervoor kortere poten van slechts 50 cm. Deze kortere poten zorgen ervoor dat u de trampoline gemakkelijk boven de gegraven kuil kunt plaatsen, wat betekent dat u hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Maar ook de Magic Circle met de standaard poten van 90 cm kunt u gewoon ingraven. Hierdoor staat de trampoline zeer stevig in de grond. Met een deels ingegraven trampoline vergroot u de veiligheid aanzienlijk terwijl u toch niet zo een diepe kuil hoeft te graven. (40 cm. diep in het midden).


Bij trampolines met deelbare poten kunt u het tussenstuk op maat afzagen. Of zelfs weglaten. U dient de naden die in de grond komen wel goed af te plakken met watervaste tape. Dit voorkomt dat er water in de poten kan komen.

Indien u de kuil licht aflopend uitgraaft is het meestal niet nodig om een verstevigingsconstructie in de kuil te maken.

Tip: hou min. 25 à 30 cm tussen de bovenzijde van de trampoline en het gras. Tijdens het springen kan dan de lucht onder de trampoline nog vrij bewegen. Zo voorkomt u: het trager springen door luchtweerstand en het mogelijk klapperen van het randkussen tijdens het springen
Salta Excellent Ground Trampoline rond

De Salta Excellent Ground trampoline is een speciaal ontwikkelde trampoline die een klein frame heeft en hierdoor kort aan de grond staat. De trampoline staat namelijk 25 cm hoog op zijn poten en heeft ook een lange trampoline skirt van 25 cm en speciale luchtgaten die ervoor zorgt dat de lucht goed weg kan wanneer men op de ingraaf trampoline salta springt. De Salta Excellent Ground trampoline is alleen verkrijgbaar in de kleur groen zijn verkrijgbaar in een ronde vorm of een rechthoekige vorm. Hieronder ziet u precies het stappenplan van hoe u de Salta Excellent Ground moet ingraven, zowel rond als rechthoekig.

Salta Excellent ground ingraaf trampoline uitleg

Salta Excellent ground rechthoekige trampoline

Uitleg ingraven Salta excellent ground rechthoekige trampoline

 

Exit interra ingraaf trampoline

De Exit interra trampoline is een speciaal ontworpen trampoline dat op een eenvoudige manier ingegraven kan worden. Het staalwerk van de ingraaf trampoline is slechts 20 cm hoog waardoor deze trampoline ook alleen geschikt is voor ingraven. De trampoline rand van deze trampoline is 25 cm lang en is eenvoudig met haringen te bevestigen in de grond waardoor de trampoline strak staat en geen doorgang geeft voor kinderen. Doordat er in de rand verschillende luchtgaten bevinden kan de lucht weg en zal de trampoline dan niet stug springen. De Exit interra trampoline heeft een speciaal ingraaf video gemaakt en deze kunt u dan ook hieronder zien hoe u uw trampoline moet ingraven. 


Hoe kunt u een trampoline ingraven?

Exit Interra Trampoline ingraven


Hierboven ziet u precies hoe diep u gat op het midden moet graven voor elke Exit interra trampoline, zoals je kunt zien geld een minimale diepte van 65 cm voor een Exit interra 244 trampoline.trampoline - trampoline kopen - trampoline checklist - trampoline aanschaffen - trampolineshop - kwaliteitstrampoline- trampoline keurmerken - magicjump - trampoline bestellen - trampoline onlineshop - magiccircletrampoline - tuintrampoline