Waar wij voor staan

  • Vanaf € 100 gratis verzending
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Klantenbeoordeling: 9.1
  • Vragen? Je kan ons altijd bellen
  • Ons magazijn is groter dan 1000m2

Trampoline Veiligheidsnet

Wilt u meer veiligheid voor uw kind op de trampoline? Dan een is veiligheidsnet de ideale oplossing. Met een veiligheidsnet kunnen kinderen niet meer van de trampoline afvallen. Al onze veiligheidsnetten passen perfect om uw trampoline. Elk trampoline veiligheidsnet is verschillend en heeft ook zijn eigen kwaliteiten, zo zijn er veiligheidsnetten die beschikken over een fiberglas ring aan de bovenkant waardoor je altijd een mooie ronding in het net houdt en dus ook een mooiere trampoline in de tuin hebt staan. Waar je eerst naar dient te kijken is of u een compleet nieuw trampoline veiligheidsnet nodig hebt of enkel alleen een los veiligheidsnet. Als u enkel een los veiligheidsnet nodig heeft dan hoeft u natuurlijk niet een compleet veiligheidsnet aan te schaffen maar enkel de versie met enkel het veiligheidsnet. Als u een compleet nieuw veiligheidsnet nodig hebt dan kijkt u eerst naar de buitendiameter van uw trampoline. Het volgende naar waar u naar dient te kijken is hoeveel “U” poten de trampoline heeft en daarna kunt u keuze maken uit verschillende versies van trampoline veiligheidsnetten. Hieronder vindt u ons assortiment van veiligheidsnetten gesorteerd op trampoline diameters.

Lees meer

Totaal aantal artikelen 68

Pagina 1 van 2

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Kwaliteit verschillen in trampoline veiligheidsnetten

In trampoline veiligheidsnetten zitten veel verschillen en dat kun je eigenlijk onderverdelen in verschillende elementen van het veiligheidsnet zelf. Laten we beginnen bij het staalwerk van het veiligheidsnet, dit dient een minimale dikte te hebben van 1,2mm wegens het anders tevens niet door de strenge veiligheidseisen komt maar ook dat het hierdoor sterk genoeg is om springers op te kunnen vangen.

 

Monteren van uw veiligheidsnet

De manier van hoe het staat gemonteerd is geeft ook verschillen. Je ziet bij verschillende trampolines dat het ene veiligheidsnet wordt bevestigd met een bout en moer die door de trampoline poot gaat maar je ziet ook veiligheidsnetten die geheel van beneden tot aan de bovenkant van het frame gaan. Deze versteviging is namelijk sterker wegens je de gehele poot vast zet en dus een veel lager kantelpunt heeft dan de veiligheidsnetten die enkel half tot aan de trampoline poot bevestigd is.

 

Onderdelen veiligheidsnet

Het volgende punt van een trampoline veiligheidsnet is het schuim wat over de veiligheidsnet net poot gaat. Deze dient minimaal een diameter te hebben van 25mm want anders gaat deze niet om de trampoline poot passen. De dikte van het schuim dient minimaal 6mm dik te zijn maar 8/9 cm is een stuk beter wegens het een verbeterde bescherming kan bieden voor de springer. Het volgende punt aan een veiligheidsnet is dat de sleeves eigenlijk van 0,35mm pvc gemaakt dienen te worden omdat als deze van PE 120m/g gemaakt worden je binnen 2/3 jaar een nieuw veiligheidsnet nodig hebt wegens de sleeves door de zon zijn vervaagd/vergaan. De stof kan deze UV straling niet aan en zal dus eigenlijk kapot gaan terwijl het net zelf genoeg kwaliteit heeft om het langer vol te houden.

 

Zoekt u liever een trampoline zonder een veiligheidsnet dan vindt u deze bij de ingraaf trampolines of bij de flatground trampolines. Deze trampolines zijn zo ingegraven waardoor u eigenlijk geen veiligheidsnet nodig heeft en u een veel minder groot speeltoestel in de tuin heeft staan.