Waar wij voor staan

 • Vanaf € 100 gratis verzending
 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Klantenbeoordeling: 9.1
 • Vragen? Je kan ons altijd bellen
 • Ons magazijn is groter dan 1000m2

Checklist voor het aanschaffen van een trampoline

Wilt u een trampoline aanschaffen maar u heeft geen idee waar u rekening mee moet houden? Een trampoline checklist biedt dan uitkomst. De trampolines van Trampolines.nl zijn stevig en veilig en staan garant voor absolute topkwaliteit en veiligheid.

Trampoline veiligheid

Onze Magic Circle trampolines zijn gemaakt van Amerikaanse kwaliteit en daar is vanzelfsprekend dat de constructie van dikker staal wordt gemaakt dan gebruikelijk (namelijk minimaal 2,3 millimeter). Bovendien is de staal legering van het frame bijzonder solide. Een van de eerste gevaren waar u als ouder aan denkt bij een trampoline is de rand en vooral de veren. Bij een Magic Circle trampoline hoeft u hier niet bang voor te zijn.

Beschermrand trampoline

Een trampoline beschermrand is één van de belangrijkste onderdelen van een veilige trampoline. Alle trampolines van Magic Circle zijn uitgerust met een breed randkussen waar de veren onder verdwijnen. Zo kunnen kinderen niet met hun voetjes tussen of onder de veren komen. De beschermrand van de trampoline is gemaakt van supersterk vrachtwagenzijl en is opgevuld met een glosse-sell foam van 3 centimeter dik. Dit is materiaal dat geen water opneemt. Bekijk hieronder een aantal verschillende trampoline beschermranden:

Veiligheidsnet trampoline

Om ongelukken te voorkomen raden wij ten alle tijden een veiligheidsnet voor een trampoline aan. Bekijk direct onze verschillende trampolines met veiligheidsnet.

Magic Circle trampolines

Onze Magic Circle trampolines zijn stevig omdat de trampolines uit minder onderdelen bestaan. Dat klinkt misschien gek, maar hierdoor is er minder kans op zwakke schakels. Een andere unieke eigenschap is dat de trampolines zes in plaats van vier poten hebben. Daarnaast zijn ook de poten uit één stuk opgebouwd terwijl die anders uit drie of vier stukken zouden bestaan. Al deze eigenschappen van de trampolines van Magic Circle op het gebied van veiligheid en stabiliteit zorgen er samen voor dat de trampolines een springgewicht van 190 tot wel 210 kilo kunnen dragen. U kunt dus als ouder ook stiekem een sprongetje wagen!

Checklist bij het uitkiezen van een goede trampoline

Buiten spelen en bewegen is leuk, goed en gezond voor kinderen maar als ouder weet je ook dat veiligheid belangrijk is. Daarom hieronder een checklist met punten waarop gelet moet worden bij de aankoop van een trampoline. Pas als de hele checklist positief is afgevinkt, dan is de perfect trampoline gevonden en kunt u als ouder de kinderen jarenlang zorgeloos en met plezier laten rondspringen:

 1. Er moet een duidelijke gebruiksaanwijzing zijn waarin voorzorgsmaatregelen zijn opgenomen.
 2. Een trampoline moet bewerkt zijn met een roestwerende laag (gegalvaniseerd). Deze laag zorgt ervoor dat de trampoline het hele jaar buiten kan blijven staan.
 3. Een veilige trampoline moet een brede beschermrand over de veren hebben om beknelling te voorkomen.
 4. Een veilige trampoline moet een dikke beschermrand over de veren hebben om een onverwachte val te kunnen breken. Het meest geschikte vullingsmateriaal is glosse-cell foam omdat dit geen water opneemt.
 5. Het springdoek moet waterdoorlatend zijn en mag niet lager dan 60 centimeter van de grond gespannen zijn. Leg een onervaren springer uit dat de midden markering de meest geschikte plaats is om te springen.
 6. Let op of een trampoline een Europees keurmerk heeft dat de dikte en kwaliteit van het staal gegarandeerd is.
 7. Controleer of er garantie op de trampoline inbegrepen is.

Meer informatie over de aanschaf van een trampoline?

Wenst u graag meer informatie over de aanschaf van een trampoline? Neem gerust contact met ons op, mail via info@trampolines.nl of bel +31 (0) 74 349 46 50. We voorzien u graag van advies!