Waar wij voor staan

  • Vanaf € 100 gratis verzending
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Klantenbeoordeling: 9.1
  • Vragen? Je kan ons altijd bellen
  • Ons magazijn is groter dan 1000m2

Checklist voor het aanschaffen van een trampoline

Springen op een trampoline van Magic Circle is spannend en je bent van lol verzekerd. Natuurlijk zijn de trampolines stevig en veilig. Maar liefst drie keurmerken staan garant voor absolute topkwaliteit en veiligheid. De trampolines zijn namelijk van Amerikaanse kwaliteit en daar is het vanzelfsprekend dat de constructie van dikker staal wordt gemaakt dan gebruikelijk (namelijk minimaal 2,3 millimeter). Bovendien is de staal legering van het frame bijzonder solide. Een van de eerste gevaren waar je als ouder aan denkt bij een trampoline is de rand en dan vooral de veren. Bij deze trampolines bestaat dat gevaar niet. Alle trampolines van Magic circle zijn uitgerust met een breed randkussen waar de veren onder verdwijnen. Zo kunnen de kinderen niet met hun voetjes tussen of onder de veren komen. De beschermrand is gemaakt van supersterk vrachtwagenzijl en opgevuld met een glosse-cell foam van 3 centimeter dik, een materiaal dat geen water opneemt. Magic Circle trampolines zijn zo stevig omdat de trampolines uit minder onderdelen bestaan., dus minder kans op zwakke schakels. Een andere unieke eigenschap is dat de trampolines zes in plaats van vier poten hebben. Daarnaast zijn ook de poten uit één stuk opgebouwd terwijl die anders uit drie of vier stukken zouden bestaan. Al deze eigenschappen van de Magic Circle trampolines op het gebied van veiligheid en stabiliteit zorgen er samen voor dat de trampolines een springgewicht van 190 tot wel 210 kilo kunnen dragen. Kinderen kunnen dus tegelijk met andere kids springen maar ook ouders kunnen stiekem een sprongetje wagen.

Checklist bij het uitkiezen van een goede trampoline.

Buiten spelen en bewegen is leuk en goed voor kinderen maar als ouder weet je ook dat veiligheid erg belangrijk is. Daarom hieronder een checklist met punten waarop gelet kan worden bij de aankoop van een trampoline. Pas als de hele checklist positief is afgevinkt, dan is de perfecte trampoline gevonden en kun je als ouder de kinderen jarenlang zorgeloos laten rondspringen:

1. Er moet een duidelijke gebruiksaanwijzing zijn waarin voorzorgsmaatregelen zijn opgenomen.
2. Een trampoline moet bewerkt zijn met een roestwerende laag (gegalvaniseerd). Met deze laag kan de trampoline het hele jaar buiten blijven staan.
3. Een veilige trampoline moet een brede beschermrand over de veren hebben om beknelling te voorkomen.
4. Een veilige trampoline moet een dikke beschermrand over de veren hebben om een onverwachte val te kunnen breken. Het meest geschikte vullingmateriaal is glosse-cell foam omdat dit geen water opneemt.
5. Het springdoek moet waterdoorlatend zijn en mag niet lager dan 60 centimeter van de grond gespannen zijn. Leg een onervaren springer uit dat de middenmarkering de meest geschikte plaats is om te springen.
6. Let op of een trampoline een Europees keurmerk heeft dat de dikte en de kwaliteit van het staal gegarandeerd is.
7. Controleer of er garantie op de trampoline inbegrepen is.